Καλώς ήρθατε στον παράδεισο

Λίγα λόγια για
Το νησί της Μήλου

εκπληκτικα χρωματα και τοπια

Η Μήλος είναι ένα από τα ομορφότερα νησί της Ελλάδας λόγω των ιδιαίτερων χρωμάτων και του τοπίου της και είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά των Κυκλάδων.

Τα αξιοθέατα της Μήλου είναι ατελείωτα, το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο, με τους λευκούς σχηματισμούς βράχων, τα σμαραγδένια πράσινα νερά και τις σπηλιές, που διαβρώθηκαν από τη θάλασσα, είναι γεμάτα ιστορίες πειρατών.

Εδω ειναι ορισμενες ομορφες παραλιες στο νησι της Μηλου

  • Σαρακήνικο – Βραχώδης, σεληνιακή επιφάνεια, ίσως η πιο επισκέψιμη από τις παραλίες της Μήλου.
  • Παπάφραγκας – όμορφα νερά, ασυνήθιστο τοπίο.
  • Φυροπόταμος – Περιστασιακά κυματιστή, μικρή αμμώδης παραλία και βραχώδης επιφάνεια με κάποια σπίτια μέσα στο νερό (Σύρματα).
  • Παπακινού – Στον Αδάμαντα (κύριο λιμάνι), καθαρά, ρηχά νερά.
  • Λαγκάδα – Επίσης στον Αδάμαντα. Κρύα, καθαρά νερά. Η παραλία είναι καλή για ξεκούραση.
  • Αχειβαδολίμνη – Τιρκουάζ, ρηχά νερά, εκεί προσφέρονται πολλές δραστηριότητες.
  • Παλαιοχώρι – Παραλία που περιβάλλεται από πολύχρωμα ηφαιστειακά βράχια. Υπάρχουν κάποια εστιατόρια και beach bars.
  • Τσιγκράδο – Αμμώδης παραλία με σπηλιές και ρηχά πολύχρωμα νερά.
  • Κλέφτικο – Προορισμός για κολυμβητές με μάσκες και βατραχοπέδιλα, πολύχρωμα κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να πάτε εκεί με ιστιοπλοϊκά σκάφη.
  • Σπήλαιο Συκιάς – Σε μια σπηλιά με ηφαιστειακή ατμόσφαιρα. Μπορείτε να πάτε εκεί με σκάφη.
  • Προβατάς – Παραλία με νερά παρόμοια με το Αχειβαδολίμνη.
  • Αγία Κυριακή – Οργανωμένη παραλία με καθαρά νερά. Προσφέρει θαλάσσια σπορ και beach bars.
  • Ψαραβολάδα – Έχει πολλές ομοιότητες με την Αγία Κυριακή, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκονται ακριβώς δίπλα-δίπλα.
  • Πολλώνια – Βρίσκεται στην πόλη Πολλώνια, παρόμοια με τις παραλίες Λαγκάδα και Παπακινού.
  • Μύτακας – Κρυστάλλινα καθαρά νερά.
  • Γέρακας – Μικρή αλλά ρηχή παραλία κοντά στην Αγία Κυριακή, προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Αναμεσα σε ολα τα υπεροχα νησια της Ελλαδας, η Μηλος ειναι μοναδικη.

Επισκεφθείτε το πρώιμο αρχαίο θέατρο της Μήλου και τις χριστιανικές κατακόμβες, μια σειρά από παραλίες και τους πολύχρωμους οικισμούς Κλήμα, Εμπουριό και Μανδράκια, με τα γραφικά κτίρια τους, που είναι χαραγμένα στους βράχους και το ηλιοβασίλεμα της Τρυπητής.

Και ας μην ξεχάσουμε ότι εδώ ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου. Το εξαίσιο μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος που πιστεύεται ότι είναι η θεά Αφροδίτη και σήμερα στεγάζεται στο Λούβρο. Όλα αυτά φωνάζουν μαζί: Ανάμεσα σε όλα τα απίστευτα νησιά της Ελλάδας, η Μήλος είναι μοναδική.

Venus de Milo

Η Ελληνιδα θεα του ερωτα και της ομορφιας

Το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου είναι ένα από τα πιο διάσημα αρχαία ελληνικά αγάλματα που ανακαλύφθηκε στο νησί της Μήλου στις αρχές του 19ου αιώνα.
Η Αφροδίτη ήταν η ελληνική θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Το άγαλμα απεικονίζει μια γυναίκα με νεανικό, ενεργητικό σώμα, ομαλά περιγράμματα και συστρεφόμενο κορμό.

Έχει ένα μακρύ ύφασμα τυλιγμένο γύρω από τη μέση της, το οποίο είναι διαμορφωμένο με τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς. Το πρόσωπό της και η έκφρασή της υποτίθεται ότι δείχνουν τη θεϊκή ομορφιά της.

ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ο Αδάμαντας είναι το κύριο λιμάνι της Μήλου και επίσης ένα παραθαλάσσιο χωριό με λευκά σπίτια που λαμπυρίζουν στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Το χωριό αυτό ιδρύθηκε το 1835 από πρόσφυγες από τα Σφακιά που ήρθαν από την Κρήτη μετά την αποτυχία της επανάστασής τους κατά των Τούρκων.

Ο Αδάμαντας απέκτησε όλο και μεγαλύτερη ιστορική σημασία λόγω του μεγάλου και ασφαλούς, φυσικά κατασκευασμένου λιμανιού του και της στρατηγικής του θέσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αδάμαντας περιβάλλεται από πολλές όμορφες παραλίες και προσφέρει διάφορες τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως τράπεζες, ταχυδρομείο, γιατρούς, τουριστικά γραφεία, λιμενική αστυνομία, ξενοδοχειακές μονάδες και έντονη νυχτερινή ζωή. Αξίζει να επισκεφθείτε πολλές παλιές εκκλησίες, καθώς και μεταλλευτικά και εκκλησιαστικά μουσεία.